Seniorenwoningen en ruimte voor mantelzorg in woningbouwplan Deventerschans

De gemeente Nieuwegein heeft een overeenkomst getekend voor de woningbouw aan de Deventerschans in de wijk Fokkesteeg. Er komen 7 koopwoningen die speciaal bestemd zijn voor 50-plussers en levensloopbestendig zijn. Naast de seniorenwoningen worden 9 sociale huurwoningen voor starters op de woningmarkt of voor mensen die mantelzorg aan senioren verlenen gerealiseerd. Bewoners van de wijk Fokkesteeg krijgen voorrang bij de toewijzing van zowel de koop- als huurwoningen. Dit is voor de doorstroom binnen de wijk. Het geheel wordt gebouwd als groen hofje. Ook óp de woningen komt groen.

De bouwruimte ligt tussen de Deventerschans, Kootwijkerschans en Zegveldseschans. Ten noorden van het bouwvlak ligt een stuk groen dat wordt ingevuld als speeltuin

De woningen worden gebouwd op het grasveld aan de Deventerschans, waar tot 2009 een school stond. Vorige week werden de omwonenden tijdens een inloopavond op de hoogte gebracht van het plan. De omwonenden konden meteen aangeven wat zij belangrijk vinden tijdens de bouwperiode.

Inbreng omwonenden meegenomen bij keuze bouwplan
De gemeente heeft de afgelopen jaren regelmatig met bewoners gesproken over het voornemen van de woningbouw. Bij het beoordelen van de voorstellen zijn de wensen van bewoners uit de buurt meegenomen. Ook is specifiek gekeken naar duurzaamheid, hoe het plan past in de omgeving en hoe de ontwikkelaar de omgeving betrekt.

Naam van het bouwplan: ‘De Groene Redoute’
De gemeente Nieuwegein heeft voor de woningbouw aan de Deventerschans een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Herkon. Het bouwplan van Herkon heet ‘De Groene Redoute’. Redoute is een Frans woord en betekent ‘schans’, wat een directe link heeft met de ‘schansenbuurt’. De overeenkomst werd afgelopen donderdag ondertekend door wethouder Marieke Schouten en algemeen directeur Arno Hokke van ontwikkelaar Herkon.

Binnenkort presenteert Herkon het plan aan omwonenden en geïnteresseerden. Start van de bouw is medio 2024. De oplevering zal zijn eind 2024/begin 2025. Wie interesse heeft in de woningbouw aan de Deventerschans kan een e-mail sturen naar: deventerschans@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk